verse visolie & levertraan

Omega-3 uit verse visolie

Puur

Onze visolie bevat de Omega-3 vetzuren DHA en EPA in de natuurlijke triglyceride-vorm.

Vers

Wij leveren direct verse olie vanuit onze gekoelde productie.

Volledig

Omega-3 DHA en EPA en vitamine D3. Levertraan bevat daarnaast ook vitamine A (en E en K2)

Duurzaam

Duurzame olie met MSC- Certificaat komt van de filet-snijresten (lever) van wilde kabeljauw. Er wordt dus geen vis extra voor gevangen.

Vergelijk en kies

Omega-3 + D3

Visolie

250ml

22,50

portie (5ml)
500 mg DHA
400 mg EPA
100mcg Vitamine A (12,5% RI*)
10 mcg Vitamine D (200% RI*)

*dagelijkse Referentie-inname


Verse Levertraan fles A+D 250ml

Levertraan

250ml

24,50

portie (5ml)
500 mg DHA
400 mg EPA
250mcg Vitamine A (31% RI*)
10 mcg Vitamine D (200% RI*)

*dagelijkse Referentie-inname


ADEK levertraan

ADEK Levertraan

250ml

29,50

portie (5ml)
500 mg DHA
400 mg EPA
800 mcg Vitamine A (100% RI*)
10 mcg Vitamine D (200% RI*)
12 mg Vitaminde E (100% RI*)
75 mcg Vitamine K (100% RI*)

*dagelijkse Referentie-inname

Veelgestelde vragen over Visolie en Levertraan

Waarom Visolie/Levertraan ?

Onze visolie/levertraan is afkomstig van wilde kabeljauw, duurzaam gevangen bij de Lofoten in het noorden van Noorwegen.

Direct na de vangst wordt de vis gekoeld en verwerkt. De olie blijft gekoeld tot de dag dat het naar u wordt verstuurd. Wij werken niet met tussenhandel en opslag.
Hierdoor is onze visolie/levertraan de meest verse omega-3 rijke olie die in Nederland verkrijgbaar is.

Doordat de vis snel wordt verwerkt en gekoeld, blijven de omega-3 vetzuren in de beste conditie. Dat betekent concreet dat ze niet geoxideerd zijn en daardoor gezonder zijn en geen ranzige visgeur hebben.

Onze visolie/levertraan is rijk aan de gezonde omega-3 vetzuren. Een grote theelepel van 5 mL bevat 500 mg DHA en 400 mg EPA. Bovendien zijn de omega-3 vetzuren in de natuurlijk triglyceriden vorm aanwezig, voor de beste opname.

Nordic-fresh bevat van nature vitamine A en D3. De gehalten wisselen gedurende het visseizoen. Van elke partij visolie wordt het vitaminegehalte bepaald en zo nodig aangevuld met vitamine A en D3 tot een constante waarde. Een theelepel (5 ml) verse Levertraan bevat 250 mcg vitamine A (31% referentie-inname) en 10 mcg vitamine D3 (200% referentie-inname).
De gewone visolie heeft een lager gehalte aan vitamine A.

Door de vloeibare vorm is de olie makkelijk te doseren en met een lepel in te nemen. Als gewenst kan de olie vermengd worden met bijvoorbeeld yoghurt. Dit is de oplossing voor volwassenen en kinderen die moeite hebben met het doorslikken van capsules.

Onze visolie/levertraan is MSC-gecertificeerd voor duurzame visvangst. Het is 100%  afkomstig van wilde kabeljauw uit de schone wateren bij de Lofoten in het noorden van Noorwegen.

Met verse Levertraan als basis is ADEK Omega-3 ontstaan. ADEK Omega-3 bevat evenveel omega-3 en vitamine D3 als verse Levertraan, maar met meer vitamine A, met vitamine E en met vitamine K2.
Een theelepel (5 ml) ADEK Omega-3 bevat als referentie-inname waarde: 100% vitamine A (800 mcg), 200% vitamine D3 (10 mcg), 100% vitamine E (12 mg) en 100% vitamine K2 (85 mcg).

Voor wie is Visolie/Levertraan?

Onze visolie/levertraan is een natuurproduct met waardevolle nutriënten zoals Omega-3 (DHA en EPA) en vitamines die voor iedereen (van jong tot oud) de gezondheid ondersteunen.

Vette vis is de belangrijkste bron van de zogenaamde visvetzuren DHA en EPA. De inname van deze omega-3 vetzuren, is in Nederland te laag. Nederlanders consumeren gemiddeld 100 mg visvetzuren per dag, terwijl de minimaal aanbevolen dosis 200 mg is. Wereldwijd gaan steeds meer experts uit van een minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 mg visvetzuren. Onze visolie/levertraan bevat per theelepel (5 ml): 500 mg DHA en 400 mg EPA. Het is niet nodig meer dan 3000 mg DHA+EPA per dag binnen te krijgen. Het wordt afgeraden dagelijks meer dan 4000 mg DHA+EPA te consumeren. Raadpleeg uw arts als u therapeutisch grotere hoeveelheden DHA+EPA wilt gebruiken.

In de maanden met de ‘R’, september tot en met april is een aanvulling van vitamine D geen overbodige luxe om een goede weerstand te behouden. De huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan, maar in de donkere maanden gebeurt dit onvoldoende. Zelfs in de zomer heeft een aanzienlijk deel van de Nederlanders een tekort aan vitamine D. Onze visolie/levertraan bevat per theelepel (5 ml) maar liefst 10 mcg vitamine D3 (200% van de referentie-inname).

Overweeg ADEK Omega-3 met vitamine K2 te nemen. Vitamine K2 stimuleert het gunstige effect van vitamine D3.

Onze visolie/levertraan is vloeibaar en daardoor gemakkelijk in te nemen op een lepel. Je kunt de olie door de yoghurt roeren of in een shake verwerken, maar ook puur is de olie prima in te nemen. Voordeel van vloeibaar: goed te doseren en je krijgt geen onnodige stoffen uit de capsule of de softgel binnen.

Met onze visolie/levertraan ondersteun je niet alleen jouw eigen gezondheid, maar ook de groei en ontwikkeling van je kindje.
Omega-3 DHA is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van de foetus. Daarna worden ze ook via de borstvoeding aan de baby doorgegeven. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de ogen en hersenen van het kind.
Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding. De baby heeft vitamine D nodig om sterke botten en tanden te kunnen ontwikkelen. Daarnaast ondersteunt vitamine D de weerstand van de moeder.
Vitamine A is nodig voor de ontwikkeling van vitale lichaamsonderdelen van de baby. Vitamine A ondersteunt bovendien de afweer van de zwangere vrouw tegen infecties.
Tijdens de zwangerschap heb je 25% meer vitamine A nodig dan gebruikelijk. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A wordt tijdens de zwangerschap verhoogd van 800 naar 1000 microgram. Belangrijk is ook om te weten dat een teveel van deze vitamine moet worden voorkomen want de maximaal veilige dosis voor zwangere vrouwen is 3000 microgram per dag. Nordic-fresh levertraan bevat 250 microgram vitamine A per dagdosering (5 ml) en is daarmee een belangrijke bron van vitamine A.

Waar is Nordic-fresh goed voor?

DHA en EPA zijn belangrijk voor hart en bloedvaten. De Europese voedselveiligheidsinstanties hebben verklaard dat dagelijkse consumptievan 250 mg EPA en DHA bijdraagt tot een goede hartfunctie en gezonde bloedvaten.
Onze visolie/levertraan bevat 900 mg DHA en EPA per dagelijkse portie.

Europese voedselveiligheidsinstanties verklaren dat dagelijkse inname van minimaal 250 mg DHA bijdraagt aan de normale functie van de hersenen. Onze visolie/levertraan bevat 500 mg DHA per dagelijkse portie.

De vitamines A en D helpen het menselijk immuunsysteem in goede conditie te houden. In onze visolie/levertraan zijn de vitamines opgelost in de olie, waardoor ze zeer goed worden opgenomen in het menselijk lichaam.

De vitamine D in onze visolie/levertraan zorgt voor een betere opname van calcium. Dit komt ten goede van botten, tanden en spieren.
Vitamine D stimuleert tevens de spieropbouw en spierfunctie.

Het DHA omega-3 vetzuur is een belangrijk onderdeel van het netvlies en draagt bij aan een goede ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen en later aan het behoud van goed gezichtesvermogen van volwassenen en ouderen. Dat gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Ook is vitamine A belangrijk voor het gezichtsvermogen. Vitamine A (retinol) zorgt er voor dat de ogen zich kunnen aanpassen aan het schemer. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot nachtblindheid.

Omega-3 vetzuren zijn een belangrijke voedingsstof voor de huid. Omega-3 houdt de cellen soepel en werkt ontstekingsremmend.

Vitamine A is nodig voor de aanmaak van de cellen in de huid en zorgt voor een goede conditie van de huid.

Veel gestelde vragen?

Zowel onze visolie als Nordic-fresh levertraan is neutraal van smaak .
Door de toevoeging van een klein beetje natuurlijk citroenaroma noemen onze klanten het aangenaam van smaak.

Het enige allergeen dat onze visolie/levertraan bevat is vis.

Vers heeft bij levertraan betrekking op de conditie van de omega-3 vetzuren. Door zuurstof, licht en hogere temperaturen gaan omega-3 vetzuren in de tijd oxideren waardoor een ranzige geur ontstaat. Dit is ongewenst vanwege de geur, maar vooral omdat oxidatieproducten van omega-3 vetzuren ongezond zijn. Onze visolie/levertraan is uiterst vers (Totox oxidatiewaarde van minder dan 2). Dit bereiken wij door met het juiste uitgangsmateriaal te werken, met de ervaren medewerkers en de moderne productiefaciliteiten en logistiek:
a. Wij gebruiken wilde kabeljauw die al op de vissersboot in koude omstandigheden wordt verwerkt,
b. Na productie wordt de visolie koud en afgesloten van zuurstof en licht verpakt,
c. De visolie wordt vanuit de koeling direct naar de klant opgestuurd.

Na opening is onze visolie/levertraan minimaal 3 maanden houdbaar in de koelkast. Voor behoud van optimale versheid dient de levertraan in de koelkast bewaard te worden.

Wbio nutrition 
info@wbio.nl
+31 513552511
Schoterweg 14
NL  8462 TD  Rotstergaast
Kvk: 65998472
BTW nr: NL003071725B33