verse Visolie

Product: Omega-3 verse Visolie

 

Omschrijving: verse Visolie met 0,9 gram DHA+EPA per theelepel (5 ml)

Ingrediënten: Noorse kabeljauwleverolie (vis) uit duurzame visserij, natuurlijke tocoferol (antioxidant)

Voedingswaarde:
Voedingswaarde per 5 ml
Energie: 170 kJ / 41 kcal
Visolie: 4,6 g
Verzadigde vetzuren: 0,7 g
Enkelv. onverz. vetz.: 2,3 g
Meerv. onverz. vetz.: 1,6 g
Omega-3 vetzuren: 1,1 g
waarvan DHA: 0,5 g
waarvan EPA: 0,4 g

Bewaren: in de koelkast, na openen 3 maanden houdbaar.

Gebruiksadvies: de richtlijn is een theelepel (5 ml) per dag voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen van 1-3 jaar: halve theelepel.
Raadpleeg een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.
Omega-3 verse Visolie wordt beschouwd als een voedingssupplement, hiervoor geldt dat het geen vervanging is voor een gevarieerde voeding.

Gebruikstips:
-Neem de Omega-3 verse Visolie in tijdens of na de maaltijd,
-Meng het door de yoghurt of verwerk het in een smoothie,
-Meng het met bijvoorbeeld olijfolie en verwerk het in een salade.

Vraag en antwoord

Waarom de nadruk op vers?
Omdat geldt: hoe verser, hoe gezonder.
Onder versheid verstaan wij de conditie van de omega-3 vetzuren. Door zuurstof, hogere temperaturen en licht gaan omega-3 vetzuren na verloop van tijd oxideren waardoor een ranzige geur ontstaat. Dit is ongewenst vanwege de geur, maar ook omdat oxidatieproducten van omega-3 vetzuren ongezond zijn.
Een manier om de versheid van visolie te bepalen is de Totox-oxidatiewaarde: hoe lager, hoe minder geoxideerd en dus hoe beter.
Onze verse visolie heeft een Totox-waarde van <2. Visolie in flessen heeft veelal een Totox-waarde tussen 5-10. De Totox-waarde van visolie in capsules is veelal hoger dan 10 en soms zelfs vele malen hoger.

Waarom de nadruk op natuurlijk?
Omdat de vetzuren DHA en EPA in onze verse Visolie in de natuurlijke triglyceridevorm voorkomen. Dit is de vorm die in het menselijk lichaam het beste wordt opgenomen.
(om hoog geconcentreerde visolie te maken voor capsules wordt visolie fabrieksmatig omgevormd in de zogenaamde ethylester-vorm. Deze vorm is ongewenst omdat de stabiliteit en opneembaarheid minder is)

Wat is de oorsprong van de vis voor Omega-3 verse Visolie?
De vis voor onze verse Visolie komt uit de schone wateren bij Noord-Noorwegen. Daar wordt de visolie volgens strenge kwaliteitsborgingssystemen geproduceerd. Van elke partij visolie worden nauwkeurige analyses bijgehouden.
Vergelijkend onderzoek laat zien dat onze verse Visolie op alle relevante kwaliteitsaspecten beter scoort dan andere visolie en zeer veel beter dan visolie in capsules.

Onze visolie draagt het MSC-keurmerk. Het Marine Stewardship Council keurmerk (MSC.org) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij.

Waar onze vis vandaan komt: